הזינו גובה בס"מ ומשקל בק"ג, לחצו על "חשבו BMI" והמחשבון יציג עבורכם את ה- BMI ואת הקטגוריה שלכם.
כיצד לחשב BMI
חישוב ה-BMI שלך הוא תהליך פשוט שדורש רק שתי מדידות: הגובה והמשקל שלך. ישנן שיטות שונות לחישוב BMI, אך נתמקד באחת הפשוטה ביותר.
בחלקו העליון של העמוד מופיע לכם מחשבון BMI שפיתחנו, אתם יכולים לשים לב שהמחשבון דורש 2 פרמטרים: גובה בס"מ ומשקל בק"ג.
אז בדקו את הגובה שלכם ורשמו את התוצאה במחשבון, עלו על המשקל ורשמו את המשקל במחשבון, לוחצים על הכפתור "חשב BMI" והתוצאה תוצג עבורכם על המסך.
מעוניינים לחשב BMI באופן עצמאי?
להלן נוסחה פשוטה לחישוב עצמי של BMI:
חשוב לציין שבעוד ש-BMI יכול לספק אינדיקציה אם אתה נמצא בסיכון לבעיות בריאות מסוימות הקשורות לעודף שומן בגוף, הוא לא לוקח בחשבון גורמים אחרים כמו מסת שריר או צפיפות עצם.
מה המשמעות של ה-BMI שלך?
מדד מסת הגוף שלך (BMI) הוא מדד למשקל שלך ביחס לגובה שלך. זהו פרמטר שמודד את מסת הגוף ונותן ביטוי מסוים וחלקי בלבד (כי החישוב מתבסס רק על היחס בין משקל לגובה) ולכן בעקרון יכול לעזור לקבוע אם המשקל שלך תקין או שצריך לעשות כמה שינויים כדי להגיע לשם.
אם ה-BMI שלך נמוך מ-18.5, זה עשוי להצביע על תת משקל ויכול להפיק תועלת מקלוריות או חומרים מזינים נוספים בתזונה שלך.
אם ה-BMI שלך נופל בין 18.5 ל-24.9, זה נחשב בטווח ה"נורמלי", כלומר יש לך כמות בריאה של שומן בגוף בהתאם לגובה ולמשקל שלך.
מצד שני, אם ה-BMI שלך מעל 25, זה עשוי להצביע על כך שאתה סובל מעודף משקל.
ומעל 30 זה עשוי להצביע על השמנת יתר ובסיכון לבעיות בריאות שונות כמו מחלות לב, סוכרת ולחץ דם גבוה.
חשוב לזכור שבעוד ש-BMI יכול להיות כלי שימושי להערכת סיכונים בריאותיים כלליים הקשורים לשומן עודף בגוף, הוא אינו לוקח בחשבון גורמים כמו מסת שריר, צפיפות עצם או שינויים הקשורים לגיל בחילוף החומרים שיכולים להשפיע על ה-BMI של מישהו.
מדוע יש להתייחס אל מדד ה- BMI בערבון מוגבל ולא כנתון שיקבע את בריאותנו?
אציין מספר סיבות שבגללן אני חושבת שצריך להתייחס את מדד ה- BMI כפרמטר שאין לו השפעה גדולה מדי על ההחלטות המקצועיות שלי ובוודאי אינו גורם מפתח בקביעת תהליך ירידה במשקל.
- השימוש במחשבון BMI מיועד לגיל 18 ומעלה: אצל ילדים יש להתייחס בעיקר על עקומת גדילה וגם שם אנו מחפשים מגמת גדילה אחידה מותאמת אישית.
- אינו לוקח בחשבון מסת שריר של אדם – אנשים עם מסת שריר גבוהה עשויים להיות בעלי BMI גבוה יותר, מה שמוביל לסיווג שגוי של מצב המשקל שלהם כעודף משקל או השמנת יתר.
- חישוב BMI אינו לוקח בחשבון היסטוריה משפחתית כך שיתכן והקטגוריה היא "משקל תקין" אך בפועל יש בעיות לחץ דם או קולסטרול גבוה שאמורים להשתייך לקטגורית עודף משקל או השמנת יתר.
מדוע BMI חשוב?
BMI הוא אינדיקטור חשוב לבריאות מכיוון שהוא מספק דרך מהירה וקלה להעריך אם המשקל של מישהו נמצא בטווח בריא. זה שימושי במיוחד עבור אלו הסובלים מעודף משקל או השמנת יתר, שכן עודף שומן בגוף יכול להגביר את הסיכון לפתח בעיות בריאותיות רבות כגון מחלות לב, סוכרת וסוגי סרטן מסוימים.
חישוב BMI עוזר לאנשים לקבל אינדיקציה ראשונית אם הם צריכים לבצע שינויים באורח החיים שלהם, כגון אכילת מזון בריא יותר והעלאת רמות הפעילות הגופנית. זה יכול לעזור להם להפחית את הסיכון שלהם לפתח מחלות כרוניות הקשורות לעודף משקל או השמנת יתר.
יתרה מכך, BMI משמש גם על ידי אנשי מקצוע בתחום הבריאות בהערכת מצב הבריאות הכללי של החולים. ידיעת ה-BMI של האדם יכולה לעזור לרופאים לזהות סיכונים פוטנציאליים למצבים מסוימים ולספק עצות מתאימות כיצד לשמור על משקל תקין.
BMI משמש ככלי חשוב בשמירה על בריאות תקינה ומניעת מחלות שונות הקשורות לעודף שומן בגוף. על ידי הכרת ה-BMI שלך, תוכל לנקוט בצעדים הדרושים להשגת תוצאות בריאותיות טובות יותר וליהנות מאיכות חיים טובה יותר.
מהן הקטגוריות השונות של BMI?
BMI, או מדד מסת הגוף, הוא מדד לשומן הגוף המבוסס על המשקל והגובה שלך. זה משמש כדי לציין אם אתה תת משקל, משקל תקין, עודף משקל או השמנת יתר. הקטגוריות השונות של BMI נקבעות לפי הטווח שבו ה-BMI שלך נופל.
חשוב לציין שבעוד שהקטגוריות מספקות הנחיות כלליות לגבי מצב המשקל של האדם, הן אינן לוקחות בחשבון גורמים כמו מסת שריר או צפיפות עצם שיכולים להשפיע על המצב הבריאותי הכללי של האדם ללא קשר לקטגוריית ה-BMI שלהם.
בפגישה ראשונה עם תזונאית קלינית התזונאית תבצע מדידה גובה ומשקל ותזין את הנתון במערכת מעקב, ולכן אחד מהפרמטרים שישמרו בטבלה המעקב הוא גם BMI.
קבוצה 1: תת משקל BMI קטן מ- 18.5
BMI מתחת ל-18.5 מעיד על תת משקל. המשמעות היא שייתכן שאינכם צורכים מספיק רכיבים תזונתיים חיוניים לבריאות מיטבית וייתכן שיש לכם מערכת חיסונית מוחלשת. תת משקל עלול להוביל לבעיות בריאותיות כמו תת תזונה והחלשת מערכת החיסון.
קבוצה 2: משקל תקין BMI 18.5-24.9
BMI בין 18.5-24.9 מציין שיש לך טווח משקל תקין, בריא לגובה ולקבוצת הגיל שלך. יש לך סיכון נמוך יותר לפתח מחלות כרוניות כמו סוכרת ומחלות לב.
קבוצה 3: מעודף משקל BMI 25-29.9
BMI בין 25-29.9 מעיד על עודף משקל ובסיכון לבעיות בריאותיות שונות כמו סוכרת, מחלות לב ולחץ דם גבוה, מה שגורם לעומס מוגבר על הלב ואיברים אחרים בגוף.
קבוצה 4: מעודף משקל BMI גדול מ- 30
BMI מעל 30 מצביע על כך שאתם סובלים מהשמנת יתר ובסיכון מוגבר לבעיות בריאותיות כמו דום נשימה בשינה, דלקת מפרקים ניוונית, שבץ מוחי וכו'.
כיצד לשנות את ה-BMI שלך
שינוי ה-BMI שלך יכולה להיות משימה מאתגרת, אבל זה בהחלט בר השגה עם הלך הרוח והגישה הנכונים. הנה כמה טיפים שיעזרו לך לשנות את ה-BMI שלך:
- הציבו יעדים ריאליים: קבעו מה צריך להיות המשקל האידיאלי שלכם והציבו לעצמכם יעד ריאלי. לרדת או לעלות מהר מדי במשקל זה לא בריא. פגישה עם דיאטנית קלינית מוסמכת יכול לעזור לכם לבצע תהליך יעיל ובריא.
- אמצו תזונה בריאה: אכילת תזונה מאוזנת המורכבת ממזונות מלאים כמו פירות, ירקות, חלבונים רזים ופחמימות מורכבות תעזור לכם להשיג את ה-BMI הרצוי.
- הגבירו את הפעילות הגופנית: שלבו פעילות גופנית קבועה בשגרה כדי לשרוף קלוריות ולשמור על מסת שריר שעוזרת להגביר את חילוף החומרים.
- בדקו כמה מים אתם צריכים לשתות ביום: שתיית מים מרובה לאורך היום עוזרת לשמור על שובע, מסייעת לעיכול ושומרת על רמות האנרגיה במהלך פעילות גופנית. חשוב מאוד לבדוק כמה מים אתם צריכים לשתות ביום בעזרת מחשבון צריכת המים שפיתחתי.
- שינה מספקת: מנוחה מספקת היא חיונית בשמירה על בריאות תקינה שכן מחסור בשינה מוביל להורמוני לחץ המשפיעים לרעה על מאמצי העלייה/ירידה במשקל.
על ידי ביצוע שינויים אלה באורח החיים באופן עקבי לאורך זמן יכול להוביל לשיפורים חיוביים בבריאות וברווחה הכללית של האדם תוך השגת רמת BMI אופטימלית באופן טבעי ללא כל אמצעים דרסטיים!
סיכום
הבנת ה-BMI שלך היא חלק חשוב בשמירה על אורח חיים בריא. על ידי שימוש במחשבון BMI וידיעה לאיזו קטגוריה אתם שייכים, ניתן לבצע את השינויים הדרושים כדי לשפר את הבריאות שלך. זכרו ש-BMI הוא רק כלי אחד להערכת הבריאות הכללית ולא אמור להיות הגורם היחיד שנלקח בחשבון.
שמירה על משקל תקין באמצעות תזונה ופעילות גופנית יכולה לא רק להוריד את הסיכון למחלות כרוניות אלא גם לשפר את איכות החיים הכוללת. בפגישות עם דיאטנית קלינית בין אם מדובר בפגישות פרונטליות או פגישות אונליין עם דיאטנית אני שומעת את סדר היום שלך ומנסה למצוא דרכים ושינויים קטנים על מנת להתחיל אורח חיים בריא יותר וכן, כתוצאה מכך גם להגיע בהדרגה ל-BMI בריא יותר.
אני מקווה שמאמר זה סיפק מידע שימושי כיצד לחשב את ה-BMI שלך בקלות ולהבין את חשיבותו בהשגת בריאות מיטבית. קחו שליטה על הבריאות שלכם היום על ידי חישוב ה-BMI וביצוע שינויים חיוביים באורח החיים לקראת עתיד בריא יותר!