המתכון מתאים להכנת כ- 30 יחידות פלאפל בתנור.
מצרכים
- 500 גרם גרגירי חומוס קפוא
- 1 חופן פטרוזיליה
- ½ כפית סודה לשתייה
- 1 בצל
- 3 שיני שום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כף קמח (אם הבלילה נוזלית מדי, לא חובה)
- 1 כף שמן
אופן הכנה
- טוחנים את גרגירי החומוס במעבד מזון עד למרקם גרגירי.
- טוחנים לחוד את הפטרוזיליה, הבצל, השום והשמן עד לתערובת אחידה.
- מערבבים יחד עם החומוס ומוסיפים את הסודה לשתייה, המלח, הכמון והקמח במידת הצורך.
- מכדררים בידיים רטובות ומניחים על תבנית אפייה. מתיזים עם תרסיס שמן / מברשת שמן.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך כ15 דק.