המתכון מתאים להכנת 4 מנות
מצרכים
- 1 חציל גדול
- 1 קישוא גדול
- 1 בצל
- 1 ביצה
- 100 גרם רסק עגבניות
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 50 גרם גבינה צהובה
- 250 גרם גבינה לבנה
- חופן עלי בזיליקום
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית מלח
אבקת שום - ¼ כוס מים
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל ומטגנים מטגנים עם כפית שמן.
- פורסים את החצילים והקישואים לאורך.
- מניחים את הקישואים והחצילים על תבנית, מתיזים שמן עם תרסיס ומכסים עם נייר כסף.
- מכניסים לתנור על חום גבוה עד למוכנות (כרבע שעה).
- בקערה, מערבבים את הרסק, הבצל, המים הסוכר אבקת השום והמלח.
- בקערה נוספת מערבבים את הביצה, והגבינה הלבנה.
- מניחים שכבת חצילים, מעליה שכבת גבינה ומעליה שכבת רסק.
- מעל הרסק מפזרים פעם עלי בזיליקום ופעם גבינה בולגרית.
- מניחים שכבת חצילים נוספת וחוזר חלילה.
- מעל, מפזרים את הגבינה הצהובה.
- מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה על חום של 200 מעלות.